Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: A közép-európai gazdasági térség gyorsabban jön ki a válságból

2021.09.15
14:46
Forrás
Pannon RTV
Szlovéniába látogatott a magyar kormányfő.

A közép-európai gazdasági térség - benne Szlovénia és Magyarország - gyorsabban jön ki a válságból, mert kitartottak, nem építették le a kapacitásokat, tavaly is fejlesztettek és munkában maradtak az emberek – mondta Orbán Viktor a szlovéniai Celjében. A magyar miniszterelnök hozzátette, mindezt a legjobbkor tették, egy új korszak küszöbén, amelynek mindkét ország, Szlovénia és Magyarország is nyertese lehet. Magyarország készen áll a gyümölcsöző együttműködés folytatására – jelentette ki.

Arról is beszélt, hogy a magyarok számára Szlovénia sohasem a Nyugat-Balkánhoz tartozott. Kitért arra is, hogy az elmúlt években a két ország együttműködése új dimenzióba került. Mióta Janez Jansa vezeti Szlovéniát, a szlovén-magyar kapcsolatok visszatértek a kölcsönös tisztelet talajára, és ebből mind a két nemzet sokat profitál - tette hozzá.

Orbán Viktor
Közép-Európa
gazdasági válság

Most

20:36

Megéri most építkezni?

A vártnál is nagyobb mértékben drágultak az építőanyagok. Az építkezések átlagos anyagköltsége a szakemberek szerint január óta összességében mintegy 20 százalékkal nőtt, de egyes kategóriáknál az áremelkedés elérte a 30, sőt az 50 százalékot is.
19:35

Nincs élet a Sajóban, lényegében kihalt a folyó

Három hónapja ömlik a szennyezett bányavíz Szlovákiában a Sajó folyóba. A feljelentést megtették, a rendőrség nyomoz, de a folyó élővilágát súlyosan mérgező bányavíz még nagyobb mennyiségben ömlik, mint februárban.
19:32, Frissítve: 19:47

Eltévedt lövedékek

Baráth László Eltévedt lövedékek című könyvét mutatták be a Szabadkai Városi Könyvtárban.
18:40, Frissítve: 19:08

Bombariadók egész Belgrádban

Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben is.

Népszerű