Ugrás a tartalomra

Orbán: a közép-európai népek túlélésének záloga a szövetségkötés

2021.10.11
16:56
Forrás
MTI
A közép-európai sorsközösségben élő népek között értelmetlen bármiféle ellenségeskedés, "mindannyiunk túlélésének záloga a barátság és a szövetségkötés" - mondta Orbán Viktor.

A Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen Esztergomban a kormányfő beszédében kiemelte: két olyan ország határán, amely külön-külön és együtt is súlyos leckét vett az elmúlt évszázad megszállóinak agressziójából, könnyű belátni, mi szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk.

Hangsúlyozta: "Lehet egyszerre büszke európainak és szlováknak, büszke európainak és magyarnak lenni", lehet mindenkit elérő gazdasági növekedést produkálni, lehet mindenkinek munkahelyeket teremteni, és "közben nem kell megtagadni életmódunkat, önmagunkat, múltunkat és értékeinket" - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: nincs sikeres Magyarország sikeres Szlovákia nélkül, és fordítva.

Orbán Viktor
Magyarország
híd
Közép-Európa

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.