Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: a közép-európai népek túlélésének záloga a szövetségkötés

2021.10.11
16:56
Forrás
MTI
A közép-európai sorsközösségben élő népek között értelmetlen bármiféle ellenségeskedés, "mindannyiunk túlélésének záloga a barátság és a szövetségkötés" - mondta Orbán Viktor.

A Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen Esztergomban a kormányfő beszédében kiemelte: két olyan ország határán, amely külön-külön és együtt is súlyos leckét vett az elmúlt évszázad megszállóinak agressziójából, könnyű belátni, mi szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk.

Hangsúlyozta: "Lehet egyszerre büszke európainak és szlováknak, büszke európainak és magyarnak lenni", lehet mindenkit elérő gazdasági növekedést produkálni, lehet mindenkinek munkahelyeket teremteni, és "közben nem kell megtagadni életmódunkat, önmagunkat, múltunkat és értékeinket" - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: nincs sikeres Magyarország sikeres Szlovákia nélkül, és fordítva.

Orbán Viktor
Magyarország
híd
Közép-Európa

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű