Ugrás a tartalomra

Orbán: a magyar és a szlovén gazdaság megerősödve került ki a válságból

2022.02.21
12:55
Forrás
MTI
A magyar és a szlovén gazdaságok erősebben jönnek ki a válságból, mint ahogy belementek, és kevés ilyen ország van - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A kormányfő Janez Janša szlovén miniszterelnökkel egyeztetett, a találkozón pedig megállapodást írtak alá a Mura- és a Rábavidék fejlesztéséről. Orbán hangsúlyozta: minél inkább együttműködnek a közép-európai országok, annál inkább erősebb lesz a hangjuk.

A szlovén kormányfő emlékeztetett: 30 év telt el azóta, hogy az első olyan egyezményt aláírta Magyarország és Szlovénia, amely a határ mindkét oldalán élő kisebbségek védelméről szólt. A mostani megállapodással az elmaradásokat törlesztik - tette hozzá. A két ország közötti kereskedelem növekedése tavaly 20 százalékkal volt több az előző évinél, ami azt jelzi, hogy a határ mindkét oldalán a vállalkozók olyan lehetőségeket fedeztek fel, amelyeket eddig nem használtak ki - tette hozzá Janez Janša.

Magyarország
Szlovénia
gazdasági együttműködés
Orbán Viktor
Janez Janša

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.