Ugrás a tartalomra

Orbán: A magyar nemzet 1956-ban ősi jussát követelte vissza

2019.10.23
19:58
2020.01.31
18:30
Forrás
Pannon RTV
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 63. évfordulóján Orbán Viktor Budapesten a Zeneakadémián mondott beszédet.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, a magyar nemzet 1956-ban ősi jussát követelte vissza, szabad és független Magyarországot akartak a nemzetek Európájában. Aláhúzta, a mi álmaink csak itt születhetnek meg, és csak itt a Kárpát-medencében lehet létrehozni a magyar hazát és kultúrát. Azt is leszögezte, a haza csak addig van, amíg van, aki szeresse, és van, aki áldozatot hoz érte.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „Ezt a hazát nem ajándékba kaptuk, nem sétalovagláson és nem szerencsejátékon hullott az ölünkbe. Vajon hány nép létezett a történelem folyamán? Biztosan több ezer. Hánynak sikerült hazát szereznie és máig megtartania? Körülbelül kétszáznak. E között a kétszáz között ott van Magyarország is és nem a mezőny második felében. A magyar nemzet 56 őszén felsőbb osztályba lépett egy olyan történelmi teljesítménnyel, amelynek erkölcsi kisugárzása érezhető volt az egész földgolyón.”

Zeneakadémia
Orbán Viktor
1956-os magyar forradalom és szabadságharc

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.