Ugrás a tartalomra

Orbán: Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi

2019.07.09
21:27
2019.07.09
21:55
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök kedd este részt vett az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja tiszteletére rendeztek.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Budapest Kongresszusi Központban kijelentette, Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi. A kormányfő a magyar-amerikai kapcsolatokat jellemezve úgy fogalmazott: az évek során egy nagyon színes kép alakult ki, tele izgalommal és érzelmekkel, voltak csúcspontok és mélypontok, jó és rossz idők. A magyarok úgy érzik, most jó idők járnak - mondta, hozzátéve, szerinte a kapcsolatokat mindig az határozta meg, hogy az amerikai adminisztráció által támogatott értékek és a magyarok által védett értékek között volt-e átfedés. Erre ma határozott igen a válasz - jelentette ki.

Kölcsönös a tisztelet egymás hazafias álláspontja iránt, mindkét ország állami kötelességnek tekinti polgárai biztonságának garantálását, vallja a férfi és a nő közötti egyenlőség értékének védelmét, "nemzeteink alapját" pedig a családok adják, amelyek apából, anyából és gyermekekből állnak - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor
USA
Amerikai Egyesült Államok

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.