Ugrás a tartalomra
Orbán beszédet mond
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: Magyarország készen áll, hogy segítsen Olaszországnak, ahol tud

2019-09-21
23:11
2019-09-21
23:23
Forrás
MTI
Így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján, szombaton Rómában.

A magyar kormányfő felszólalásában Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek válaszolt, aki az eseményen korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában. Orbán Viktor közölte: abban viszont nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozzanak be.

a közönség

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Magyarország miniszterelnöke kitért rá: több nyugat-európai vezető szerint ha a keresztény többség mellé beengednek attól különböző tömegeket, új társadalom jön létre az összekeveredésből, és magasabb minőségű társadalom alakul ki. Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni - mondta.

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom kormánypárt vezetője szombaton kiadott közleményében elutasította Orbán Viktor kijelentéseit.

Di Maio felesleges beavatkozásnak nevezte a magyar miniszterelnök szavait.

Orbán Viktor
Róma
Magyarország

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.