Ugrás a tartalomra
Orbán beszédet mond
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: Magyarország készen áll, hogy segítsen Olaszországnak, ahol tud

2019-09-21
23:11
2019-09-21
23:23
Forrás
MTI
Így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján, szombaton Rómában.

A magyar kormányfő felszólalásában Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek válaszolt, aki az eseményen korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában. Orbán Viktor közölte: abban viszont nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozzanak be.

a közönség

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Magyarország miniszterelnöke kitért rá: több nyugat-európai vezető szerint ha a keresztény többség mellé beengednek attól különböző tömegeket, új társadalom jön létre az összekeveredésből, és magasabb minőségű társadalom alakul ki. Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni - mondta.

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom kormánypárt vezetője szombaton kiadott közleményében elutasította Orbán Viktor kijelentéseit.

Di Maio felesleges beavatkozásnak nevezte a magyar miniszterelnök szavait.

Orbán Viktor
Róma
Olaszország tengerpartja
Magyarország

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.