Ugrás a tartalomra

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

2019.09.13
12:12
2024.03.19
08:36
Forrás
hirado.hu
Trócsányi László jelölése mutatja a magyar politika- és általában Magyarország intellektuális, szellemi képességét és erejét - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor.

Magyarország miniszterelnöke beszámolt Trócsányi László eddigi teljesítményéről, kiemelve, hogy a Velencei Bizottságban – az Európa Tanács alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testületében – is hosszú éveket töltött.

A magyar biztosjelöltnek szánt – szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió fontosságáról szólva Orbán Viktor kijelentette: a feladat érinti a Nyugat-Balkánnal, az Ukrajnával, a kaukázusi országokkal fenntartott kapcsolatot, valamint a migráció szempontjából szintén fontos észak-afrikai országokat. „Ez a magyar érdekek érvényesítése előtt is szélesebbre tárja az ajtót. Csak a felsorolt országokkal való kapcsolataink problémái mutatják, hogy ez milyen fontos nekünk. Ukrajnával is vannak rendezendő kérdéseink, az egész Nyugat-Balkán jövője a mi biztonságunkat érinti elsősorban. A migráció miatt is mi vagyunk elsősorban érintettek. Tehát azt hiszem, hogy mindaz, ami történt, az a magyar nemzeti érdekek szempontjából kedvező folyamat és jó hír” - szögezte le Orbán Viktor.

Trócsányi László
Európai Bizottság
miniszterelnök
uniós biztos
jelölt
Orbán Viktor

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.