Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Minszkben: az EU szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat!

2020-06-05
15:09
2020-06-05
15:24
Forrás
MTI
Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy az EU végre szüntesse meg a Fehéroroszországgal szembeni szankciókat - közölte a magyar miniszterelnök Minszkben, miután tárgyalt a fehérorosz elnökkel.

Fehéroroszország résztvevője az EU keleti partnerség stratégiájának, de a partnerség nem építhető szankciókkal - hangoztatta a Függetlenségi Palotában tartott közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor, aki európai érdeknek nevezte az EU és az Eurázsiai Gazdasági Unió gazdasági és kereskedelmi együttműködését. A magyar-fehérorosz kapcsolatokról úgy fogalmazott, a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk.

Magyarország
Fehéroroszország
Orbán Viktor
Európai Unió
szankció

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.