Ugrás a tartalomra

Orbán: Növekedhet a migrációs nyomás a déli határon

2020.02.13
15:54
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
Arra kell számítani, hogy egyre növekedni fog a migrációs nyomás a déli határon, egyre többen és egyre szervezettebben érkeznek, ahogy javul az időjárás - mondta Orbán Viktor Röszkén.

A magyar miniszterelnök Röszkén Peter Pellegrini szlovák kormányfővel megtekintette a határkerítést, majd sajtónyilatkozatában kiemelte: itt nemcsak a magyar, hanem a szlovák határt is védik. Ez nehéz munka, amit nehezen tudnánk elvégezni segítség és a szövetségesek nélkül - fogalmazott, megköszönve Szlovákia támogatását.

Amit a nemzetközi sajtó képeiből látni, nem fedi a valóságot, 95 százalékban katonakorú férfiak érkeznek. Európában tilos ezt mondani, de ez egy megszervezett invázió - jelentette ki Orbán Viktor. Arról is beszélt, hogy jó az együttműködés Szerbiával, amely nehéz helyzetben van, de korrekt együttműködéssel, közösen kezelni tudják ezt.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök hangsúlyozta: ez a határszakasz a schengeni övezet déli határa is, ezért különösen fontos a védelme. Veszélyes lenne, ha itt áttörnének a migránsok, ez Szlovákiának is komoly gondot jelentene - mondta.

Orbán Viktor
Röszke
migráció
határ
Peter Pellegrini
migráns

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.