Ugrás a tartalomra

Orbán: Szerbia a sikeres közép-európai történet részesévé szeretne válni

2017.10.05
16:11
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI, Tanjug
Szerbia nem lett gyengébb attól, hogy a magyarok példaértékű autonómiában részesültek - mondta a magyar miniszterelnök.

Szerbia megerősödött azzal, hogy a vajdasági magyaroknak példamutató autonómiát biztosított - véli Orbán Viktor. Világos, hogy Szerbia a sikeres közép-európai történet részesévé szeretne válni - tette hozzá a magyar kormányfő a Krónika erdélyi magyar napilap csütörtöki számában megjelent interjúban. Az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről szólva kijelentette: a magyaroknak sem módjuk, sem lehetőségük nincs arra, hogy föladják ezt a célt. Hozzátette, érdemes erről tisztázó vitákat folytatni, mert Szerbiában például kiderült: attól, hogy a magyarok példaértékű autonómiában részesültek, az ország nem gyengébb lett, hanem erősebb. A miniszterelnök arra biztatta a külhoni magyarokat, hogy vetessék fel magukat a választói névjegyzékbe, és éljenek a szavazás jogával a jövő tavaszi magyarországi parlamenti választáson.

Orbán Viktor
Szerbia
Közép-Európa

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.