Ugrás a tartalomra

Orbán Tiranában: Az EU vegye föl végre Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot

2022.12.06
19:45
2022.12.06
20:15
Forrás
hirado.hu
Ez létkérdés energiabiztonság és a migráció megállítása szempontjából is - emelte ki a magyar kormányfő.

Az EU vegye föl végre Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot is - ezt mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójáról jelentkezett. „Magyarországnak létérdeke, hogy ezek az országok minél hamarabb az Európai Unió tagjaivá váljanak” – közölte a magyar álláspontot a miniszterelnök Tiranából. Orbán Viktor hozzátette: ezeknek az országoknak a csatlakozása létkérdés Magyarország számára a biztonság szempontjából, mert csak Szerbia segítségével tudjuk végleg lezárni a migrációs útvonalat.

Létkérdés Magyarország energiabiztonsága szempontjából is, hiszen ma gázt csak délről, a Balkánról, Szerbia felől kapnak a magyar családok és a magyar vállalkozások. Szerbia és Nyugat-Balkán lehet az olcsó energia kapuja, amely délről érkezik Közép-Európába, és így nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa energetikai függetlenségét megoldhatja” – nyomatékosította a magyar kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta: „ne hezitáljunk tovább, az Európai Unió vegye föl végre tagjainak sorába Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot is.”

Tirana

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.