Ugrás a tartalomra

Orbán: Tiszteletet parancsoló győzelmet arattunk

2019.05.31
09:43
2019.11.15
17:28
Forrás
MTI
Tiszteletet parancsoló győzelemként jellemezte a Fidesz-KDNP EP-választási eredményét Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar kormányfő úgy fogalmazott: ezt a tiszteletet meg is kapta Magyarország gratulációk formájában, nem volt ugyanis olyan tagállami vezető, aki ne tartotta volna fontosnak, hogy személyesen gratuláljon neki a választási győzelemhez. "A magyar emberek az EP-választáson kikövetelték maguknak a tiszteletet, és ezt meg is kapták" - mondta. Érdekesnek nevezte továbbá, hogy "a Soros-féle alapítványi rendszer, civil szervezetek, liberális médiahálózat" által támadott országok vezető pártjai szerepeltek a legsikeresebben az EP-választáson.

Az európai uniós tisztújításról szólva Orbán Viktor megismételte, hogy csak bevándorlásellenes, az európai nemzeteket tisztelő, a keresztény kultúrát védelmező jelöltet támogat az Európai Bizottság élére, és "van is ilyen jelölt a tarsolyunkban, nem is egy", de nevekről még korai beszélni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a visegrádi négyek egységesek lesznek a személyi döntések során.

EP-választás
Fidesz-KDNP
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.