Ugrás a tartalomra
MTI/Fischer Zoltán

Orbán: Tönkreteszi a középosztályt a klímavédelemnek mondott szabályozási csomag

2021.10.27
15:28
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

Brüsszel terve az a klímavédelem jegyében, hogy az európai emberek által használt autókat és lakásokat bevonják a kvótakereskedelembe, ami magyarul áremelkedést jelent, egy adót – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

A magyar miniszterelnök a találkozót követően elmondta, Brüsszelben egy olyan klímavédelemnek mondott szabályozási csomag van az asztalon, amely tönkre fogja tenni az egész európai középosztályt.

Nemcsak a közép-európaiakat, akik szegényebbek, hanem még a franciákat is. Az Európai Tanács decemberben ismét asztalhoz ül a téma kapcsán, ahol remélhetőleg döntés születik a klímavédelmi javaslatcsomag elfogadásáról.

Orbán Viktor
Le Pen
klímavédelemi konferencia
Brüsszel

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű