Ugrás a tartalomra

Orbán: Továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb Magyarországon

2019.10.14
12:40
2019.10.14
17:44
Forrás
MTI, hirado.hu
A listás szavazatokat tekintve a lassan már szokásosnak mondható 50 százalék fölötti eredményt tudta hozni a Fidesz–KDNP.

A kormányfő beszédében gratulált a megválasztott polgármestereknek és képviseleti tagoknak. „Az eredményekből látszik, hogy ez egy nehéz választási kampány volt, egy nyílt politikai csata volt, olyan, amilyennek egy pártok közötti versenyre épülő demokráciában lennie kell” – fogalmazott Orbán Viktor.

A listás szavazatokat tekintve a lassan már szokásosnak mondható 50 százalék fölötti eredményt tudta hozni a Fidesz–KDNP – fűzte hozzá. Orbán Viktor köszönetet mondott Tarlós Istvánnak főpolgármesteri munkájáért. A miniszterelnök azt mondta: az elmúlt kilenc évben a kormánytöbbséget adó politikai erő adta Budapestnek is a város vezetését. „A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy most valami más következik, ezt a döntést tudomásul vesszük. Az ország és a Budapesten élő emberek érdekében készen állunk az együttműködésre” – hangsúlyozta.

„Budapest vesztett egy polgármestert, én viszont nyertem egy kiváló tanácsadót” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor arról is beszélt: a 23 megyei jogú város közül 13-ban továbbra is Fidesz–KDNP-többség van, 10 pedig baloldali megyei jogú várossá vált. A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarországnak azt a bizalmat, amit a mai napon is kifejezett Magyarország kormánya irányába.
 

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Köszönöm a vidéki Magyarországnak, amit a mai napon is kifejezett Magyarország Kormánya és személyesen a mi irányunkba is. A vidéki Magyarország támogatását köszönjük, és a jövőben is számíthatnak ránk a vidéki magyar emberek, úgy ahogyan mi is számíthattunk rájuk. A választások azt bizonyították, hogy Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt szövetsége, és azt ígérem önöknek, hogy ennek tudatában és ennek megfelelően fogunk majd viselkedni.”

Szijjártó Péter
választás
önkormányzat

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.