Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit kell létrehozni

2020-04-06
13:36
2020-04-06
14:01
Forrás
Pannon RTV
A magyar gazdaságvédelmi akcióterv keretében kétezer milliárd forintnyi kedvezményes hitelt biztosítanak a kiemelt ágazatoknak.

Második szakaszába lépett a magyar gazdaságvédelmi akcióterv - jelentette be Orbán Viktor. A központi témák a munkahelymegőrzés, a munkahelyteremtés, a kiemelt ágazatok fejlesztése, finanszírozása, és a család- és nyugdíjasvédelem - ismertette a közmédia által sugárzott bejelentésében a magyar miniszterelnök. A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, mi annyit hozzunk létre - tette hozzá Orbán. Az akcióterv három szakasza a magyar nemzeti össztermék mintegy 18-20 százalékát teszi majd ki. A három ütemben megvalósuló intézkedéscsomag első szakasza az adó- és járulékcsökkentésre, valamint a bankhitelek törlesztésének felfüggesztésére vonatkozott. A második szakaszban öt programot jelentett be a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Első programunk a munkahelymegőrzés. Itt a rövidített munkavégzés esetén készen állunk arra, hogy átvállaljuk a munkaadóktól a bérköltségek egy részét. Ez a bértámogatásnak egy speciális magyar formája lesz. Második programunk a munkahelyteremtés lesz. Itt beruházásokat fogunk támogatni mindösszesen mintegy 450 milliárd forint értékben. A harmadik programunkban kiemelt ágazatok szerepelnek. Olyan nemzetgazdasági ágazatok, amelyeket újra kell most indítanunk. Ilyen a turizmus, az egészségipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, az építőipar, a logisztika, a közlekedés, a film és a kreatív ipar. A negyedik programunk a vállalatok finanszírozása. Itt kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítunk a magyar vállalkozásoknak, mindösszesen több mint kettőezer milliárd forint értékben. Végül az ötödik ma meginduló programunk a család- és nyugdíjasvédelem programnevet viseli.”

Magyarország
Orbán Viktor
magyar gazdaságvédelmi akcióterv
koronavírus
munkahelyteremtés

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.