Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Az egyszerű dolgokban hiszek

2018.02.18
15:54
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
Orbán Viktor huszadik évértékelőjét tartotta Budapesten, a Várkert Bazárban.

Nekünk Magyarország az első - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök huszadik évértékelő beszédében Budapesten, a Várkert Bazárban. A kormányfő beszédét az eddig elért sikerek ismertetésével kezdte. Ez a nyolc év jól sikerült, jobban, mint ahogy vártuk - mondta. Magyarország miniszterelnöke hozzátette, arra számított, hogy a gazdaság rendbe jön, de arra nem, hogy az életmód, a sport, a kultúra is ilyen ütemben fejlődik.     

Ez a nyolc év nemcsak vállalható, hanem büszkének is lehet rá lenni - jelentette ki a magyar kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta, az elmúlt nyolc év jól sikerült, jobban, mint amire számítottak. Kiemelte, sikerült 700 ezer új munkahelyet létrehozni, nyugdíjprémiumot fizethettek. Ami a jövőt illeti, azt mondta a magyar miniszterelnök, az egyszerű dolgokban hisz, a munkában, a hazában, a családban. Hozzátette, nem ígérhet mást a következőekre nézve sem. Meg kell őrizni a függetlenséget és a nemzeti szabadságot, ez a magyar modell – összegezett Orbán Viktor.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Kellő szerénységgel és mértéktartással, de mondjuk ki azt, hogy ez a nyolc év bizony jól sikerült. Sőt, azt is bevallhatjuk, hogy jobban, mint ahogyan vártuk. Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük. Tíz év alatt egymillió munkahelyet vállaltunk és már 736 ezernél tartunk. Az áremelkedések megfékezésében sem gondoltam ilyen látványosan érezhető eredményre, igaz minden bizakodás mellett sem számíthattunk arra, hogy Matolcsy György ilyen ütemben és gyors eredményekkel alakítja át a Nemzeti Bankot. Köszönet érte.”

Mi azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménysége a kereszténység - mondta Orbán Viktor. Magyarországon az emberek 78 százaléka azt szeretné, ha megőriznénk keresztény kultúránkat és hagyományainkat - tette hozzá a magyar kormányfő. Kijelentette, Nyugat-Európában egyre nagyobb teret hódít az iszlamizáció. Egyetértés van abban is, hogy Afrika olyan erőt képvisel, ami mindent felülmúl majd, tízszer annyi fiatalja lesz Afrikának, mint Európának 2050-re. Óriási nyomás nehezedhet majd Európára - hangsúlyozta a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A becslések szerint a bevándorlók aránya gyorsuló ütemben nő majd a tőlünk nyugatra fekvő európai országokban. Franciaországról és Hollandiáról inkább nem is mondok semmit sem, de például a született németek is a legtöbb német nagyvárosban visszaszorulóban vannak. A bevándorlók ugyanis először mindig a nagyvárosokat foglalják el. Bajorországban például ma már több pénz megy menekültügyre, mint amennyi a gazdaság, környezetvédelem és az egészségügy költségvetésére összesen.”

A magyar kormányfő kiemelte, az iszlám a jövőben nemcsak dél, hanem nyugat felől is kopogtat. Magyarország a latin kereszténység utolsó országa, stabilan állunk a lábunkon, ráadásul az ortodox kereszténység is derekasan harcol, elismerés Szerbiának, Romániának, Bulgáriának - szögezte le Orbán Viktor. A veszélyt a brüsszeli, párizsi, berlini politikusok jelentik, azt akarják, mi is fogadjunk be migránsokat, és legyünk kevert népességűek - tette hozzá Magyarország miniszterelnöke.

évértékelő
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.