Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor az új német kancellárnak: Elkötelezettek vagyunk az együttműködés mellett

2021.12.08
21:46
2021.12.08
22:00
Forrás
MTI
Olaf Scholznak írt levelében a magyar kormányfő meghívta az új kancellárt egy jövőre megrendezendő V4-Németország kormányfői csúcstalálkozóra Budapestre.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben fejezte ki jókívánságait Olaf Scholznak a Németországi Szövetségi Köztársaság kancellárjává történt megválasztása alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a magyar Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.

„A magyar-német kapcsolatokban jelentős tényezőként tekintünk az évszázados történelmi kötelékünk, a közép-európai rendszerváltás és a német népet megosztó határfelszámolás alapjaira épített európai újraegyesítésre” - írta Orbán Viktor. A magyar kormányfő kifejtette: Németország kulcsfontosságú partner, így továbbra is elkötelezettek vagyunk sokrétű együttműködésünk fenntartása és fejlesztése iránt.

 

Orbán Viktor
Olaf Scholz

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.