Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: Egyiptom megerősödése az Európai Unió egzisztenciális érdeke

2021.10.12
14:43
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök megtiszteltetésnek nevezte, hogy Magyarországon láthatják vendégül az egyiptomi elnököt.

Egyiptom megerősödését nevezte az Európai Unió egzisztenciális érdekének a magyar miniszterelnök Budapesten. Orbán Viktor a visegrádi országok és Egyiptom csúcstalálkozója után a szlovák kormányfővel, a lengyel miniszterelnökkel és Egyiptom elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben.

Ezzel a helyzettel az EU csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges, kulcsország - jelentette ki. Hozzátette: a megbeszélésen a lengyel miniszterelnök beszámolt az országa keleti határára nehezedő migrációs nyomásról.

Orbán megtiszteltetésnek nevezte, hogy Magyarországon láthatják vendégül az egyiptomi elnököt, akit barátsággal, szeretettel és elismeréssel fogadtak. Hangsúlyozta: Magyarország számára ez egy régi baráti, testvéri kapcsolat.

Orbán Viktor
Európai Unió
Visegrádi négyek

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.

Népszerű