Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

2020.09.21
12:34
2020.09.21
12:57
Forrás
Hirado.hu, MTI
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Magyar Nemzetben megjelent írásában.

A liberalizmus és a kereszténydemokrácia harcáról, Európa helyzetéről és a 2022-es választásról is kifejtette álláspontját a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban kiemelte: a járvány újabb hulláma mindannyiunktól nagyobb felelősséget követel. A védekezés sikere a szabályok betartásán múlik. A magyar kormány pedig képes arra, hogy megvédje az emberek életét.

Nemzet, család és a vallási hagyomány – ezek azok a keresztény konzervatív értékek amelyeket folyamatosan támad a liberális elit, és ezek azok amelyek megvédése itt Közép-Európában, és így Magyarországon a legfontosabb feladatok közé tartozik – fogalmazott Orbán Viktor a Magyar Nemzetben megjelent mai cikkében. Arról is ír, hogy a liberális és a konzervatív politika összecsap, sőt élet-halál harcot vív a migráció kérdésében is. A liberálisok ugyanis befogadnák az illegális bevándorlókat, a konzervatív oldal viszont elutasítja és emberkísérletnek tartja a migránsok ellenőrizetlen beengedését.

A magyar miniszterelnök írását a 2022-es választásokkal zárja. Itt Orbán Viktor arról ír, hogy a balliberális pártok a liberális globális elit szolgálatába álltak, a háttérben pedig Soros György és Gyurcsány Ferenc mozgatják a szálakat. Hozzáteszi: ezek a pártok a hatalomért és a pénzért mindent meg fognak tenni, ezért fontos felkészülni a 2022-es választásokra.

Orbán Viktor
koronavírus
járvány
védekezés
család
nemzet
vallás
hagyomány
konzervatív
liberális
választások

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.