Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: ennek a háborúnak nem lehet győztese

2023.02.23
07:24
2023.02.23
12:43
Forrás
MTI, Magyar Nemzet
Ennek a háborúnak nem lehet győztese - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Balatonfüreden. A Fidesz elnöke a szombati évértékelő beszédét követően szerdán a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjaihoz szólt.

Orbán Viktor elmondta a frakciótagoknak, hogy a kormány a háromnapos kihelyezett ülésen, Sopronban megvitatta, kell-e módosítani a háborúhoz való magyar hozzáálláson, és a kormány arra a döntésre jutott, hogy nem kell, mert a magyar nemzeti érdek ma is azt kívánja, hogy az ország maradjon ki ebből a háborúból.

A magyar emberek így döntöttek áprilisban, nem szállítunk fegyvert, nem csatlakozunk semmilyen háborús koalícióhoz - emelte a miniszterelnök a beszámoló szerint.

Orbán Viktor felszólalásában hangsúlyozta: nem szurkolunk senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese.

Véleménye szerint nem győzhet Oroszország, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ. Oroszország pedig atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert atomháborút robbanthat ki.

Orbán Viktor értékelése szerint Európa az elmúlt egy évben meggyengült, mert a Biden-adminisztráció korlátlanul érvényesíti az érdekeit Brüsszelben az európai érdekek rovására. A háborúra adott válaszok, a "szankciócunami" elkezdte gyengíteni az európai gazdaságot, miközben az olcsó energiában gazdag Amerikát mindez meg sem érinti - fogalmazott a kormányfő.

A beszámoló szerint a miniszterelnök végül arról beszélt, hogy gyengülni kezdett Európa katonai ereje is, mert a háború az európai hadseregek készleteit csökkentette, pótlásukról azonban nem gondoskodtak.

Orbán Viktor
háború
Magyarország

Most

Népszerű