Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor évértékelője - nekünk Magyarország az első

2020.02.16
15:57
2020.02.16
17:33
Forrás
MTI
Elmondta, száz évvel a trianoni halálos ítélet után is azt jelentheti ki, hogy élünk, Magyarország még mindig megvan. Hozzátette: nemcsak élünk, de ki is szabadultunk az ellenséges gyűrű szorításából.

Az utolsó tíz év volt a legsikeresebb Magyarország elmúlt száz évének történetében – mondta évértékelő beszédében Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Budapesten. Magyarország a saját útját járta, és a tíz évvel ezelőtti csődközeli válsághelyzetből sikeresen kilábalt, sőt, mostanra Európa legnagyobb gazdasági növekedését érte el - részletezte Orbán Viktor. 

Száz éve volt Trianon, és tíz éve kezdte meg munkáját a nemzeti kormány Magyarországon. Ezt is beleszőtte évértékelő beszédébe a magyar kormányfő. Magyarország – minden viszontagság, terület- és népességvesztés, válsághelyzet ellenére – még mindig megvan, sőt azt is bizonyította, hogy még mindig valaki Európában. Mindezt úgy, hogy a saját útját járta. „Egy valami biztosan nem lesz: megszorítás. Lesz helyette saját magyar út, adócsökkentés, hitel helyett termelés, segély helyett munka, ügyeskedés helyett vállalkozás, globalista üzletelés helyett patrióta gazdaság, hajbókolás helyett nemzeti önérzet és kiállás, migránsok helyett pedig lesznek saját magyar gyerekek.”

Magyarország él, és szomszédaival, Szlovákiával, Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával megtalálja a közös hangot, a széles együttműködést, sőt szövetségeket is kialakíthat - közölte a magyar miniszterelnök. A történelem újra megadta az esélyt, hogy a közép-európai népek - saját nemzeti érdekeik alapján - új szövetségi rendszert építsenek ki, és így a keletről és nyugatról fenyegető veszélyekkel szemben is megvédhetjük magunkat - mondta Orbán Viktor. „Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, hogy mi vagyunk Európa jövője. Megtanultuk, hogy ha Brüsszelből azzal fenyegetnek, hogy megbarackoznak bennünket, az még nem a világ vége. Megtanultuk, hogy sokkal többet kibírunk, mint azt korábban gondoltuk. Sokkal többet kibírunk, mert a Kárpát-medencéből ma erő sugárzik. Ez az erő abból a felismerésből fakad, hogy magyarnak lenni jó, felemelő és ígéretes dolog.”

Orbán Viktor a jövőt illetően azt mondta, komoly vitákra és nemzetközi erőpróbákra számíthat Magyarország. Úgy fogalmazott, veszélyes évek jönnek, amikor meg kell védeni, amit a magyarok elértek. A klímavédelem terén lépéseket kell tenni, a demográfiai hanyatlást vissza kell fordítani. Az uniós gazdaságra baljós árnyak vetődnek, ezen is felül kell emelkednie Magyarországnak - tette hozzá a magyar kormányfő.

Orbán Viktor
évértékelő

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.