Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor gratulált a KMKSZ választási sikeréhez

2020-10-28
12:47
Forrás
MTI
Levélben gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének, a szervezet hétvégi választási sikeréhez.

A magyar miniszterelnök levelében kiemelte, hogy a megvédett, illetve újonnan megszerzett polgármesteri és képviselői mandátumok fontos garanciát jelentenek arra, hogy az elmúlt években Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódjanak.

Orbán Viktor levelében hozzátette, hogy ezek az eredmények világosan megmutatták azt is, hogy a kárpátaljai magyarság büszke ezeréves gyökereire, és saját kezébe véve jövőjét meg is akar maradni saját szülőföldjén magyarnak. 

Orbán Viktor
KMKSZ
Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség
Brenzovics László
választás
gratuláció
levél

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.