Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Közös európai törekvéseinket támogatja, aki a felvidéki MKP-ra szavaz

2019.05.22
18:55
2019.11.15
17:24
Forrás
MTI
A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a szlovákiai Magyar Közösség Pártja támogatását javasolta Orbán Viktor, aki ma délután fogadta Menyhárt József pártelnököt Budapesten.

A magyar miniszterelnök elmondta, Európa jövője nem játék, ezért buzdítja a felvidéki magyarságot is arra, hogy érett döntést hozva, minél többen menjenek el szavazni, mert a mostani európai parlamenti választáson olyan fontos kérdések dőlnek el, amelyek alapjaiban határozzák meg a most felnövekvő és az utánuk következő generációk életét. Menyhárt József arról beszélt, a Magyar Közösség Pártjában úgy látják, hogy az elhúzódó válságjelenségek, illetve az ezekre adott rossz válaszok miatt az Európai Unió maga is válságba jutott. Szerinte az uniónak vissza kell térnie eredeti küldetéséhez és újra kell fogalmaznia magát néhány alapvető kérdésben. Míg Magyarországon május 26-án rendezik az európai parlamenti választást, Szlovákiában május 25-e, szombat a voksolás napja.

Menyhárt József
Magyar Közösség Pártja
EP-választás
Orbán Viktor

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.