Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: Magyarország bebizonyította, hogy európai nemzet és Európában a helye

2019-05-27
00:10
2019-05-27
17:00
Forrás
Pannon RTV
A magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este az EP-választás után megköszönte a választók bizalmát.

Orbán Viktor elmondta: megbízatást jelent ez a győzelem a szavazóktól, hogy megállítsák az illegális bevándorlást és megóvják a kereszténységet. Kiemelte: Brüsszelben is a magyarok érdekeit fogják képviselni, ahogy eddig.

Orbán Viktor kiemelte: „Köszönetet mondok azoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon Magyarország, és úgy döntöttek, hogy Európa maradjon az európaiaké. Nekünk magyaroknak azért is fontos az EP-választás, mert ez a nemzetegyesítés nagy vissza nem térő lehetősége. Hiszen nem csak mi, hanem a határon túli magyar közösségek is ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit.”

Orbán Viktor megköszönte mindazok munkáját, akik az előző időszakban a hátukon vitték a kampányt és kivették a részüket abból, hogy megszülethessen ez az eredmény: „Az is kiderült, hogy az emberek, a magyar emberek azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekeit képviselik. Olyan vezetők, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra.”

A magyar miniszterelnök kiemelte: Magyarország megmutatta, hogy erős, mert a magyarok egységesek, az elkövetkező években pedig az egység megőrzése lesz a legnagyobb feladat - tette hozzá Orbán Viktor.

Fidesz-KDNP
Orbán Viktor

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.