Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: Magyarország bebizonyította, hogy európai nemzet és Európában a helye

2019-05-27
00:10
2019-05-27
17:00
Forrás
Pannon RTV
A magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este az EP-választás után megköszönte a választók bizalmát.

Orbán Viktor elmondta: megbízatást jelent ez a győzelem a szavazóktól, hogy megállítsák az illegális bevándorlást és megóvják a kereszténységet. Kiemelte: Brüsszelben is a magyarok érdekeit fogják képviselni, ahogy eddig.

Orbán Viktor kiemelte: „Köszönetet mondok azoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon Magyarország, és úgy döntöttek, hogy Európa maradjon az európaiaké. Nekünk magyaroknak azért is fontos az EP-választás, mert ez a nemzetegyesítés nagy vissza nem térő lehetősége. Hiszen nem csak mi, hanem a határon túli magyar közösségek is ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit.”

Orbán Viktor megköszönte mindazok munkáját, akik az előző időszakban a hátukon vitték a kampányt és kivették a részüket abból, hogy megszülethessen ez az eredmény: „Az is kiderült, hogy az emberek, a magyar emberek azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekeit képviselik. Olyan vezetők, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra.”

A magyar miniszterelnök kiemelte: Magyarország megmutatta, hogy erős, mert a magyarok egységesek, az elkövetkező években pedig az egység megőrzése lesz a legnagyobb feladat - tette hozzá Orbán Viktor.

Fidesz-KDNP
Orbán Viktor

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.