Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Magyarország a béke mellett van, de szárazon kell tartani a puskaport

2023.03.06
19:26
Forrás
MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök Székesfehérváron a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központnál tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentést tett a kormányfőnek a Honvédelmi és haderőfejlesztési program helyzetéről, ahhoz kapcsolódóan a személyi állomány kiképzésének állapotáról, valamint a nyáron elrendelt képességfokozás eredményeiről.

Orbán Viktor a katonai vezetők előtt ismét leszögezte: a veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése a szankciók okozta európai gazdasági válság ellenére sem lassulhat. Mi, magyarok a béke mellett vagyunk, de szárazon kell tartani a puskaport – mondta.

Magyarország
béke
Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.