Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Magyarország fellép a családok elszegényedésével fenyegető EP-javaslatokkal szemben

2022.06.16
08:58
Forrás
hirado.hu
A magyar miniszterelnök 44 európai parlamenti képviselőhöz intézett válaszlevelet.

Magyarország fellép a családok elszegényedésével fenyegető EP-javaslatokkal szemben, hangsúlyozta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök 44 európai parlamenti képviselőnek intézett válaszlevelében, az ukrajnai háború kapcsán kiállt a béke és Ukrajna megsegítése mellett, ugyanakkor elutasította Magyarország sértegetését, az egyházi vezetők kitiltását és a józan ésszel szembemenő szankciós javaslatokat – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését. Békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni. Segíteni kell Ukrajnát, és gondoskodni kell a menekültekről - emelte ki Orbán Viktor.

Magyarország az eddigi hat szankciós csomag elfogadása során mindent megtett annak érdekében, hogy az európai egység fennmaradjon - tette hozzá.

Orbán Viktor
Magyarország
szankció
EP

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.