Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: Magyarország fellép a családok elszegényedésével fenyegető EP-javaslatokkal szemben

2022.06.16
08:58
Forrás
hirado.hu
A magyar miniszterelnök 44 európai parlamenti képviselőhöz intézett válaszlevelet.

Magyarország fellép a családok elszegényedésével fenyegető EP-javaslatokkal szemben, hangsúlyozta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök 44 európai parlamenti képviselőnek intézett válaszlevelében, az ukrajnai háború kapcsán kiállt a béke és Ukrajna megsegítése mellett, ugyanakkor elutasította Magyarország sértegetését, az egyházi vezetők kitiltását és a józan ésszel szembemenő szankciós javaslatokat – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését. Békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni. Segíteni kell Ukrajnát, és gondoskodni kell a menekültekről - emelte ki Orbán Viktor.

Magyarország az eddigi hat szankciós csomag elfogadása során mindent megtett annak érdekében, hogy az európai egység fennmaradjon - tette hozzá.

Orbán Viktor
Magyarország
szankció
EP

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.