Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa!

2022.09.09
10:45
2022.09.09
16:29
Forrás
Pannon RTV
Nem adhatjuk fel, azt a célunkat, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa - jelentette ki Orbán Viktor a határvadászok eskütételén tartott beszédében.

Az első 500 határvadász felavatásán Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán, a magyar miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar határvédelem működik, és ellenáll a nyomásnak. Kiemelte, a magyar határvadászok mögött ott áll egész Magyarország és rájuk hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a magyar embereket. Orbán ismertette: a déli határon évről évre többen próbálnak átjutni, idén 160 ezer próbálkozást jegyeznek és várhatóan ez növekedni fog. A magyar kormányfő tiszteletét fejezte ki a határvadászok felé és kiemelte: biztos abban, hogy jól fogják venni az akadályt, egy ország bízik bennük, egy ország áll mögöttük.

„A magyar határvédelmi rendszer működik. Ellenáll az illegális migráció legmagasabbra fölcsapó hullámainak is. Rendőreink és honvédjeink vállalva az átsorolásokat, átszervezéseket, és a túlmunkát, becsülettel helytálltak, megvédték Magyarország biztonságát. Az élet azonban úgy hozta, hogy az ő szolgálatukra most máshol van szükség. A belső rend fenntartása megköveteli rendőreink visszavezénylését. A szomszédban dúló háború pedig szükségessé tette, hogy a honvédség harckészültségét és bevethetőségét megnöveljük. Ezért van az országnak most nagy szüksége Önökre, ezért hoztuk létre a magyar határvadász ezredet.”

Orbán Viktor
Európa
legbiztonságosabb
ország

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.