Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Magyarországon nem lesz olajhiány

2022.12.02
11:50
Forrás
hirado.hu
Az Oroszország elleni szankciók egyetlen milliméterrel sem vittek közelebb a háború végéhez - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A magyar miniszterelnök kiemelte, az oroszok folytatni tudják majd a háborút a téli időszakban is, hiszen bevételeik extra magasságokban vannak, ezzel szemben a magyarokra nehéz tél vár.

A szankciók legkomolyabb része hétfőn lép hatályba, Magyarországnak azonban sikerült azt elérnie, hogy hozhassanak be orosz olajat. Ennek köszönhetően ellátási hiányra nem kell számítani - hangsúlyozta Orbán. A Magyarországra érkező energia ára tavaly 7 milliárd euró volt, ez idén 17 milliárd lett. Az ország legalább 10 milliárd eurót veszít el évente az áremelkedés miatt, ezekből lehetne béreket emelni és más kiadásokat fedezni - mondta a magyar miniszterelnök.

Magyarország
Orbán Viktor
olaj

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű