Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor a NATO-csúcson: Helyezzük már a béke megteremtését a középpontba

2022.06.29
20:02
2022.06.29
21:16
Forrás
hirado.hu
A mielőbbi tűzszünetet és a békét szorgalmazta Magyarország a NATO csúcstalálkozón - közölte közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor Madridból.

A magyar miniszterelnök leszögezte, Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia. A NATO egy védelmi szervezet, ezért fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a béke beköszöntsön - fogalmazott Orbán. Kiemelte, hogy a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.

Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük – tette hozzá a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor kifejtette, hogy ugyanakkor a békéhez erő is kell. „Bejelentettük, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően a katonai célú kiadásainkat a tervezett 2024-es évnél egy évvel hamarabb, már 2023-ban felemeljük a 2 százalékos szintre, a nemzeti össztermék 2 százalékának szintjére” – közölte a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés. Ha lesz béke, nem lesz infláció. Ha lesz béke, akkor véget érnek azok a kockázatok, amelyek ma Magyarország biztonságát fenyegetik.

Orbán Viktor
NATO

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.