Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor is reagált Trifunović szombat esti kijelentésére

2019.04.15
19:06
Forrás
Pannon RTV
Van olyan ellenzéki politikus, aki attól tart, hogy nagy tömegben magyarokat telepítenek Szerbiába - tréfásan csak azt tudom mondani, adnánk mi magyart, de otthon sincs elég.

Így reagált Sergej Trifunović szombat esti kijelentésére Orbán Viktor Szabadkán. A magyar miniszterelnök újságírói kérdésre azt mondta, az esetről komolyan is érdemes beszélni, mert itt egy olyan kérdésről van szó, amivel foglalkozni kell, az ellenzéki, balul sikerült nyilatkozattól teljesen függetlenül, és ez a demográfia kérdése. Magyarországon egy bátor családvédelmi akciótervet indítottunk meg. Hosszú időn keresztül szenvedett az ország attól, hogy sokan elhagyták és külföldön vállaltak munkát, most viszont ott tartunk, hogy az elmúlt években többen jöttek vissza, mint amennyien elmentek. Nem megállíthatatlan vagy visszafordíthatatlan a folyamat gazdaság-, család- és lakáspolitikával, hogy az elvándorlás lassul és végül megáll és megfordul. Látványosan többen jönnek majd haza a következő időszakban - jelentette ki a magyar kormányfő. A gazdaságfejlesztési program is ezt szolgálja, amit közösen a szerb kormánnyal visznek véghez - tette hozzá.

Nem kérdéses, hogy a szóban forgó kijelentés nem Szerbia hivatalos álláspontja, hanem éppen ellenkezőleg, ez teljesen szembemegy a túlnyomó többség gondolkodásmódjával - jelentette ki Ana Brnabić. A szerb kormányfő hangsúlyozta, Szerbiában 23 hivatalosan elismert nemzeti közösség él, 23 nemzeti tanáccsal, és ez gazdagabbá teszi az országot. Többek között a Magyar Nemzeti Tanács is hozzájárul Szerbia erejéhez, kultúrájához és sokszínűségéhez - emelte ki.

Orbán Viktor
Sergej Trifunović
Ana Brnabić
Szabadka

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.