Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor reméli, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek

2019.05.26
11:11
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV/MTI
"A részvétel tekintetében is és az esélyeket tekintve is több vagyok, mint bizakodó" - mondta a magyar kormányfő, a Fidesz elnöke ma reggel újságíróknak, miután az EP-választáson leadta szavazatát.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben. "A részvétel tekintetében is és az esélyeket tekintve is több vagyok, mint bizakodó" - mondta a magyar kormányfő, a Fidesz elnöke ma reggel újságíróknak, miután az EP-választáson leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Orbán Viktor - aki felesége, Lévai Anikó társaságában érkezett voksolni - kifejtette: a 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ elsősorban a migránsválság miatt, és úgy érzi, hogy az emberek ezért a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni. Buzdított is, hogy minél többen voksoljanak. Azt is kiemelte, hogy mivel listás választásról van szó, tudni lehet majd, melyik politikai erő mögött milyen arányban állnak a magyar választók, ezért szerinte ez a magyar belpolitikát is meghatározó választás. "Nagyon szeretném, ha hosszú éveken keresztül hivatkozhatnánk arra a választási eredményre, amelyet ma érünk el" - tette hozzá.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János és felesége, Herczegh Anita is leadta ma szavazatát.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc 2 gyerekükkel együtt szavazott. Kiemelték, hogy a kimutatások szerint leginkább a DK-nak van esélye arra, hogy 1 helyet elvegyen a Fidesztől.

Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika EP-listavezetője párjával szavazott. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula is leadta szavazatát. Voksolt Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője, Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és listavezetője is.

Orbán Viktor
bevándorlást ellenzők
magyar miniszterelnök
Fidesz

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.