Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: világossá kell tenni, hogy a globális többség békét akar

2023.03.16
14:04
Forrás
MTI
Fontos, hogy a béke hangja felvegye a versenyt a háború hangjának erejével, és fontos, hogy világossá tegyük, a globális többség békét akar - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Ankarában.

A Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján mondott beszédében a kormányfő hangsúlyozta: sajnos, Európa "háborús pszichózisban szenved", a kontinens napról napra sodródik bele a háborúba.

Orbán Viktor a türk államok vezetőinek megköszönte, hogy a béke hangját erősítik. Köszönetet mondott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is, aki - mint mondta - eddig sikeresen tudott közvetíteni a harcoló felek között, és arra kérte, hogy erőfeszítéseit folytassa a jövőben is.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország számára a legfontosabb az emberéletek mentése, ezért azt képviseli, hogy legyen minél hamarabb tűzszünet és legyenek béketárgyalások.

Orbán Viktor
Magyarország
orosz-ukrán háború
Türk Államok Szervezete

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.