Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Orosz nagykövet: A politikai nyomás nem hoz eredményt, Szerbia nem ismeri el Koszovót

2021.06.12
13:37
2021.06.12
13:48
Forrás
Szerbiai RTV
Az elismerés nem történik meg, viszont kompromisszum lehetséges.

A Szerbiára nehezedő nyomás, mely szerint az országnak el kellene ismernie Koszovó függetlenségét, nem fog sikerülni - jelentette ki Alekszandr Bocan-Harcsenkó. Oroszország belgrádi nagykövete hozzátette, szerinte a nyomás nem fog eredményt hozni, mivel a szerb elnök álláspontja egyértelmű a koszovói probléma megoldását illetően. Továbbá Szerbia készen áll a tárgyalásokra és kompromisszumok megkötésére.

Koszovó
Alekszandr Bocan-Harcsenkó

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.