Ugrás a tartalomra

Orosz-török-iráni csúcs: A NATO nem ismer határokat

2022.07.20
15:19
Forrás
Szerbiai RTV
A NATO nem ismer határokat, ha az út nyitva áll előtte – jelentette ki Ali Hamenei ajatollah, az iráni legfelsőbb vezető az orosz-török-iráni csúcson Teheránban

Hozzátette, ha az észak-atlanti szövetséget nem állították volna meg Ukrajnában, akkor a NATO kezdte volna a jelenleg tomboló háborút, de valamivel később, és Krímet használta volna ürügyként. Az iráni vezető hangsúlyozta, Oroszország és Irán együttműködését szorosabbá kell fűzni, hogy csökkentsék a dollár hatalmát. Putyin egyetértett Irán álláspontjával, hogy nem volt más választása. Hozzátette, senki sem támogatja a háborút, az emberáldozatok nagy tragédia, de a Nyugat viselkedése arra kényszerítette őket, hogy reagáljanak. Az orosz elnök elmondta, egyes európai országok megerősítették, hogy Ukrajna NATO-tagsága ellen voltak, de Washingtonból nyomást gyakoroltak rájuk.

Oroszország
Irán
Törökország

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.