Ugrás a tartalomra

Oroszország beismerte, hogy Kubában toboroz katonákat

2023.09.29
12:53
Forrás
Euronews
A hivatásos toborzóirodák árnyékában embercsempészek is felsejlenek.

Oroszország beismerte, hogy Kubában toboroz katonákat az Ukrajna elleni háborúhoz - írja a Euronews. A beszámoló szerint Moszkva részéről ez az első hivatalos bejelentés erre vonatkozóan. Öldöklésért cserébe állampolgárság és pénz jár - írja a médiaház. Az orosz törvények lehetővé teszik, hogy külföldiek is jelentkezzenek a hadseregbe. „Mindkét ország illetékes szervei dolgoznak az ügyön, és kapcsolatban állnak egymással. Jelenleg nincs más hozzáfűznivalóm" - mondta Viktor Koronelli, Oroszország kubai nagykövete, hozzátéve, hogy nem tudja, hány kubai tartózkodik jelenleg Ukrajnában.

A hivatásos toborzóirodák árnyékában embercsempészek is felsejlenek. Egy kubai nő azt állítja, a fiát azzal csábították az oroszok Ukrajnába, hogy építkezéseken kap munkát. A havannai külügyminisztérium közölte, hogy dolgozik a hálózat felszámolásán. Azt is fontosnak látták biztosítani, Kuba nem részese az ukrajnai háborús konfliktusnak.

Oroszország
Kuba
Ukrajna

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.