Ugrás a tartalomra
Valentina Matvijenko, Maja Gojković
Tanjug/Tanja Valić

Oroszország nem ismeri el Koszovó függetlenségét

2017-11-20
16:17
2017-11-20
16:23
Forrás
Tanjug
Oroszország nem ismerte el és nem is fogja elismerni Koszovó függetlenségét, mondta Valentina Matvijenko, hétfőn a szerb parlamentben.

Az orosz parlament felsőházának elnöke hangsúlyozta a két ország a múltban is támogatta egymást. Oroszország és Szerbia közötti kapcsolatok minden évben új lendületet kapnak a gazdaság, az oktatás, a kultúra és a tudomány területén is - tette hozzá Matvijenko. Maja Gojković a szerb parlament elnöke megköszönte Matvijenkonak, hogy Oroszország nem ismeri el Koszovó függetlenségét és tiszteletben tartja Szerbia integritását valamint szuverenitását. Gojković külön köszönetet mondott orosz kollégájának, amiért Oroszország aktívan megakadályozza, hogy Koszovó az UNESCO és az Interpol tagjává váljon.

Oroszország
Koszovó
Valentina Matvijenko

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.