Ugrás a tartalomra
Valentina Matvijenko, Maja Gojković
Tanjug/Tanja Valić

Oroszország nem ismeri el Koszovó függetlenségét

2017-11-20
16:17
2017-11-20
16:23
Forrás
Tanjug
Oroszország nem ismerte el és nem is fogja elismerni Koszovó függetlenségét, mondta Valentina Matvijenko, hétfőn a szerb parlamentben.

Az orosz parlament felsőházának elnöke hangsúlyozta a két ország a múltban is támogatta egymást. Oroszország és Szerbia közötti kapcsolatok minden évben új lendületet kapnak a gazdaság, az oktatás, a kultúra és a tudomány területén is - tette hozzá Matvijenko. Maja Gojković a szerb parlament elnöke megköszönte Matvijenkonak, hogy Oroszország nem ismeri el Koszovó függetlenségét és tiszteletben tartja Szerbia integritását valamint szuverenitását. Gojković külön köszönetet mondott orosz kollégájának, amiért Oroszország aktívan megakadályozza, hogy Koszovó az UNESCO és az Interpol tagjává váljon.

Oroszország
Koszovó
Valentina Matvijenko

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.