Ugrás a tartalomra
Valentina Matvijenko, Maja Gojković
Tanjug/Tanja Valić

Oroszország nem ismeri el Koszovó függetlenségét

2017-11-20
16:17
2017-11-20
16:23
Forrás
Tanjug
Oroszország nem ismerte el és nem is fogja elismerni Koszovó függetlenségét, mondta Valentina Matvijenko, hétfőn a szerb parlamentben.

Az orosz parlament felsőházának elnöke hangsúlyozta a két ország a múltban is támogatta egymást. Oroszország és Szerbia közötti kapcsolatok minden évben új lendületet kapnak a gazdaság, az oktatás, a kultúra és a tudomány területén is - tette hozzá Matvijenko. Maja Gojković a szerb parlament elnöke megköszönte Matvijenkonak, hogy Oroszország nem ismeri el Koszovó függetlenségét és tiszteletben tartja Szerbia integritását valamint szuverenitását. Gojković külön köszönetet mondott orosz kollégájának, amiért Oroszország aktívan megakadályozza, hogy Koszovó az UNESCO és az Interpol tagjává váljon.

Oroszország
Koszovó
Valentina Matvijenko

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő