Ugrás a tartalomra

„Oroszország Szerbia mellett áll”

2019.09.26
11:59
2020.02.28
17:48
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök az orosz külügyminiszterrel New Yorkban tárgyalt.

Oroszország Szerbia mellett áll - tolmácsolta Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Szergej Lavrov Aleksandar Vučićnak. Szó volt egyebek mellett a boszniai helyzetről is, ahol a helyi bosnyák párt egy Boszniai Szerb Köztársaság nélküli Bosznia-Hercegovinát szeretne létrehozni. Vučić és Lavrov egyetértett abban, hogy a daytoni békeszerződést tiszteletben kell tartani. A szerb elnök beszámolt arról is, hogy Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök október 19-én Belgrádba látogat, és Lavrovval egy esetleges következő szerb-orosz elnöki találkozóról is említést tettek.

fotó: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Összegzésképpen a szerb államfő elmondta, a szerbiai küldöttség jó munkát végzett New Yorkban, az ENSZ közgyűlésen, és hangsúlyozta, hogy nem véletlenül mondta, hogy a jövőben még több ország fogja megváltoztatni Koszovóval kapcsolatos álláspontját.

Szergej Lavrov
Oroszország
New York
ENSZ
Aleksandar Vučić

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.