Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/Predsedništvo Srbije

„Oroszország Szerbia mellett áll”

2019-09-26
11:59
2019-09-26
15:30
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök az orosz külügyminiszterrel New Yorkban tárgyalt.

Oroszország Szerbia mellett áll - tolmácsolta Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Szergej Lavrov Aleksandar Vučićnak. Szó volt egyebek mellett a boszniai helyzetről is, ahol a helyi bosnyák párt egy Boszniai Szerb Köztársaság nélküli Bosznia-Hercegovinát szeretne létrehozni. Vučić és Lavrov egyetértett abban, hogy a daytoni békeszerződést tiszteletben kell tartani. A szerb elnök beszámolt arról is, hogy Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök október 19-én Belgrádba látogat, és Lavrovval egy esetleges következő szerb-orosz elnöki találkozóról is említést tettek.

fotó: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Összegzésképpen a szerb államfő elmondta, a szerbiai küldöttség jó munkát végzett New Yorkban, az ENSZ közgyűlésen, és hangsúlyozta, hogy nem véletlenül mondta, hogy a jövőben még több ország fogja megváltoztatni Koszovóval kapcsolatos álláspontját.

Aleksandar Vučić
Szergej Lavrov
Oroszország
New York
ENSZ

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.