Ugrás a tartalomra
fotó: Tanjug/Predsedništvo Srbije

„Oroszország Szerbia mellett áll”

2019-09-26
11:59
2020-02-28
17:48
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök az orosz külügyminiszterrel New Yorkban tárgyalt.

Oroszország Szerbia mellett áll - tolmácsolta Vlagyimir Putyin orosz elnök szavait Szergej Lavrov Aleksandar Vučićnak. Szó volt egyebek mellett a boszniai helyzetről is, ahol a helyi bosnyák párt egy Boszniai Szerb Köztársaság nélküli Bosznia-Hercegovinát szeretne létrehozni. Vučić és Lavrov egyetértett abban, hogy a daytoni békeszerződést tiszteletben kell tartani. A szerb elnök beszámolt arról is, hogy Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök október 19-én Belgrádba látogat, és Lavrovval egy esetleges következő szerb-orosz elnöki találkozóról is említést tettek.

fotó: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Összegzésképpen a szerb államfő elmondta, a szerbiai küldöttség jó munkát végzett New Yorkban, az ENSZ közgyűlésen, és hangsúlyozta, hogy nem véletlenül mondta, hogy a jövőben még több ország fogja megváltoztatni Koszovóval kapcsolatos álláspontját.

Szergej Lavrov
Oroszország
New York
ENSZ
Aleksandar Vučić

Most

14:23, Frissítve: 14:45

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.