Ugrás a tartalomra

Összecsaptak egymással az ukránok és az orosz szakadárok - halálos áldozatok is vannak

2022.02.19
19:12
Forrás
Index.hu
Ukrán katonák haltak meg.

Ma is összecsaptak egymással az ukránok és az orosz szakadárok. Az előző napokkal ellentétben ezeknek az incidenseknek már vannak halálos áldozataik. Az ukrán hadsereg jelentette: két katonájuk meghalt, négyen megsérültek, miután a szakadárok nehéztüzérséggel bombázni kezdték az állásaikat.

A szakadárok pedig arról számoltak be, hogy az ukránok nehéztüzérsége lőtte őket. A Telegramon azt írták, ők erre válaszolva lőttek vissza. Egyre gyakrabban ropognak a fegyverek Ukrajna keleti részén. Közben két szakadár köztársaságban, Donyeckben és Luhanszkban általános mozgósítást rendeltek el.

Joe Biden pedig már nyíltan arról beszélt, hogy Putyin mindenképpen támadni fog. Eközben pedig az oroszok önvédelmi céllal, rakétákkal felfegyverkezve hadgyakorlatot hajtottak végre a belaruszokkal közösen. Az ukrán elnök Münchenben tárgyalt a világ vezetőivel a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián. Olaf Scholz német kancellár azt mondta: Európa jelenleg háborús fenyegetéssel áll szemben. A nemzetközi légitársaságok sorra törlik az Ukrajnába tartó járataikat.

Ukrajna
Oroszország
szakadárok
harc
áldozat

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.