Ugrás a tartalomra

Összecsaptak a tüntetők a rendőrséggel Katalónia fővárosában

2018.03.25
23:21
2024.03.19
08:33
Forrás
hirado.hu
Utcai összecsapások törtek ki vasárnap délután Katalónia fővárosában annak hírére, hogy a német hatóságok letartóztatták Carles Puigdemont menesztett katalán elnököt.

A hírügynökségek jelentése szerint tüntetők ezrei próbáltak a spanyol kormány katalóniai főképviselőjének a székhelyére menni, hogy hangot adjanak a tiltakozásuknak. A rendőrség az útjukat állta, mire a tüntetők egy része erővel próbált meg áttörni a sorfalon. A dulakodás közben a rohamrendőrség botokkal verni kezdte a tömeget. Szombat éjjel már voltak hasonló összecsapások Barcelonában; akkor két tucatnyian sérültek meg. Puigdemont hétfőn jelenik meg az illetékes német bíróság előtt, amely dönteni fog a kiadatásáról. A katalán vezető október végén, leváltását követően hagyta el Spanyolországot, azóta Belgiumban tartózkodott önkéntes száműzetésben.

Katalónia
Carles Puigdemont
letartóztatás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.