Ugrás a tartalomra

Összeveszett Brüsszelben Haradinaj és Mogherini

2018.12.20
11:30
2024.03.19
08:43
Forrás
Blic
Az EU most újabb levelet küldött Pristinának, amiben az áll, hogy a jövőben kizárólag Hashim Thaci koszovói elnököt tekintik hivatalos tárgyalópartnernek a Belgrád és Pristina közötti tárgyalásokon.

Összeveszett Brüsszelben Ramush Haradinaj koszovói kormányfő és Federica Mogherini, az Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. A Blic napilap értesülései szerint a koszovói kormányfő Mogherinit okolja a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd sikertelenségéért, a főképviselő szerint viszont Haradinaj folyamatosan figyelmen kívül hagyja az Unió követeléseit és ajánlásait, például a szerb árukra kirótt magasabb vámok visszavonásával kapcsolatban. A történtek állítólag annyira felbőszítették Mogherinit, hogy a megbeszéléseket követő közös sajtótájékoztató is elmaradt. Az EU most egy újabb levelet küldött Pristinának, amiben az áll, hogy a jövőben kizárólag Hashim Thaci koszovói elnököt tekintik hivatalos tárgyalópartnernek a Belgrád és Pristina közötti tárgyalásokon.

Brüsszel
Haradinaj
Mogherini

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.