Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Pályázatokat hirdettek a külhoni magyarság számára

2019.04.29
18:49
2019.04.29
19:03
Forrás
Pannon RTV
A pályázati felhívások célja olyan külhoni magyar civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozók támogatása, amelyek gyermekbarát tevékenységet folytatnak, gyermekbarát szolgáltatást nyújtanak.

Összesen 600 millió forintos kerettel a Magyarországgal szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatására hirdetett pályázatokat a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. A kiírásokat Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár ismertette Budapesten.
A pályázatokkal olyan, a Kárpát-medencében működő vállalkozásokat, illetve civil és egyházi szervezeteket szeretnének támogatni, amelyek gyermekbarát tevékenységeket folytatnak.

A civil és egyházi szervezetek megpályázható támogatása összesen 300 millió forint, egyenként 250 ezer forinttól 2 millió forintig terjed, a megvalósítási időszak 2020. május 1-ig tart.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Azok a civil, illetve egyházi jogi személyek tudnak pályázni, akik családbarát tevékenységet folytatnak, illetve nagycsaládosokat, kisgyermekes családokat támogatnak, különböző rendezvényeket szerveznek nekik.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A sajtótájékoztatón az államtitkár hangsúlyozta: meggyőződésük, hogy a társadalom és a nemzet alapja a család. Potápi Árpád János kiemelte: az a céljuk, hogy a külhoni magyar területeken is növekedjen a gyermekvállalási kedv és minél több magyar gyermek szülessen, akik erős magyar identitású felnőttekké válnak.

A másik pályázat a vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatását célozza, szintén 300 millió forintos kerettel.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A vállalkozói pályázatra szintén mikro- és kisvállalkozók tudnak pályázni. Határon túli magyar vállalkozóknak várjuk a jelentkezését, akik a programjukat 2019. január 1. és 2020. május 1. között valósítják meg. 1 és 3 millió forint közötti összegekre tudnak pályázni.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2012 óta hirdet tematikus éveket. 2019 a külhoni magyar gyermekek éve. A most bejelentett két pályázat magába foglalja a tematikus évre szánt összeg 60 százalékát. A kiírásokra a jelentkezési határidő május 28-a, 14 óra. További információk a www.bgazrt.hu oldalon találhatók.

2 új pályázatot hirdetett meg ma a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. A felhívásokról, a már meglévő támogatásokról és a nemzetpolitika által elért vajdasági sikerekről Potápi Árpád János nyilatkozott a Pannon RTV-nek.

Potápi Árpád János
pályázati felhívások

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 14:16

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.