Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

A pancsovai magyar közösség számít az MNT támogatására

2018-10-25
11:03
2018-10-25
16:40
Forrás
Pannon RTV
Az MNT közösségünk életében címmel lakossági fórumot tartottak Pancsován a Magyar Összefogás lista jelöltjei. Az eseménynek a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület adott otthon.

Molnár Attila, Zséli Ágnes és Bacsik Lőrinc Natália, a Magyar Összefogás listájának jelöltjei tájékoztatták a megjelenő polgárokat a Magyar Nemzeti Tanács munkájáról. Zséli Ágnes, jelölt, Magyar Összefogás: „A Magyar Nemzeti Tanács mindenkit támogat, mindenkit felölel, kezdve a kicsi csemetétől egészen az aranykorúakig. Ha ezen az úton haladunk tovább az összetartásban, az összefogásban, akkor hiszem, hogy mindenkinek, minden vajdasági magyar érdekeit, értékeit érvényesíteni tudjuk továbbra is, és ami nagyon fontos, tovább tudjuk fejleszteni.”

Az eseményen hertelendyfalvi és pancsovai lakosok vettek részt. Bacsik Lőrinc Natália, jelölt, Magyar Összefogás: „A Magyar Nemzeti Tanács próbál segíteni az oktatás, a művelődés, a kultúra, a tájékoztatás és az anyanyelv használat terén. Mivel magyartanár vagyok, az oktatás terén próbálom a továbbiakban is segíteni, amennyire csak tudom, az intézményeket, az iskolákat.”

A pancsovai magyar közösség életében fontos szerepe van a művelődési egyesületnek, hiszen itt találkozhatnak a helyi magyarok - mondta a Petőfi Sándor MME elnöke. Rancz Károly hozzátette, ezért számítanak az MNT támogatására: „Én megkértem bátran őket, mivel sajnos most sincs jelölt Dél-Bánságból, mivel bánsági volt mind a három jelölt, hogy képviseljenek minket is.”

A jelölteket pancsovai útjukra elkísérte a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének két tagja, Kovács Elvira és Juhász Attila is.

Pancsova
Magyar Összefogás

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.