Ugrás a tartalomra

A párbeszéd Belgráddal nem prioritás

2021.02.15
15:16
Forrás
Vajdaság Ma
Ezt nyilatkozta Albin Kurti, a tegnapi koszovói előrehozott parlamenti választások győztese.

A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd, amelyben az Európai Unió közvetít, „a hatodik vagy a hetedik helyen áll”, üzente az Önrendelkezés vezetője, a párt miniszterelnök-jelöltje. Kurti kiemelte, az igazságügy és a foglalkoztatás képezik a prioritásokat. Az előrehozott parlamenti választásokon az exit poll szerint az Önrendelkezés nyert a szavazatok 47,9 százalékával, ami 55 képviselői helyet jelent. A második helyen a Koszovói Demokrata Párt végzett 17,7 százalékkal, vagyis húsz képviselői helye lesz a parlamentben, a harmadik helyet pedig a Koszovói Demokrata Szövetség szerezte meg 14,6 százalékkal, ami 17 képviselői helyet jelent.A Szövetség Koszovó Jövőjéért 6,6 százalékkal nyolc képviselői helyet tudhat magáénak. A Koszovói Központi Választási Bizottság honlapján közzétett adatok szerint a Szerb Lista egyértelműen vezet a többségében szerbek lakta községekben.

Szerbia
Koszovó
Európai Unió
Albin Kurti

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.