Ugrás a tartalomra

Párizs hazarendelte ankarai nagykövetét, mert Erdogan azt üzente Macronnak, vizsgáltassa ki az elmeállapotát

2020.10.25
10:30
2020.10.25
10:41
Forrás
euronews, MTI
A francia és a török elnök között a korábban lefejezett francia tanár miatt alakult ki konfliktus

Párizs hazarendelte tegnap ankarai nagykövetét, miután a török elnök azt üzente francia kollégájának, hogy vizsgáltassa ki az elmeállapotát. Emmanuel Macron francia és Recep Tayyip Erdogan török elnök között a korábban lefejezett francia tanár miatt alakult ki konfliktus. Macron szerint Erdogan, a hívő muszlim nem fejezte ki részvétét. Erdogan azt kifogásolta, hogy Macron erőteljesebb fellépést helyezett kilátásba az iszlamistákkal szemben Samuel Paty tanár brutális meggyilkolását követően. A török elnök az állami televízióban közvetített beszédében úgy fogalmazott: Mit mondhatnék egy olyan államfőről, akinek fogalma sincs a vallásszabadságról, és aki így kezeli az országában élő különféle vallási kisebbségek több millió tagját? Először is ellenőriztesse az elmeállapotát!

A 47 éves Samuel Patyt egy 18 éves csecsen iszlamista fejezte le október 16-án Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. A csecsen tettest a rendőrség röviddel a támadást követően lelőtte.

Emmanuel Macron
Recep Tayyip Erdogan

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.