Ugrás a tartalomra

A parlament elfogadta a költségvetés módosítását

2012.09.25
13:15
Elfogadta Szerbia a 2012-es évre vonatkozó költségvetés módosítását a szerbiai parlament
Elfogadta Szerbia a 2012-es évre vonatkozó költségvetés módosítását a szerbiai parlament. A mai ülésen a pénzügyi jogszabályok módosításáról is döntöttek. A képviselők megszavazták többek között az általános adókulcs emelést is. A 250 képviselő közül többen nem jelentek meg a mai szavazáson. A parlament viszont így is döntésképes volt.



137 parlamenti képviselő támogatta az általános forgalmi adó tizennyolcról húsz százalékra emelését. A szakemberek szerint az október elsejétől hatályba lépő két százalékos növekedés főként a kisvállalkozókat érinti majd negatívan. A jövedéki adó 18-ról 20 százalékra növelésével várhatóan 7 milliárd 800 millió dináros további bevételhez jut az ország. A jövedéki adó emeléséről is döntés született. A gázolaj literenkénti jövedéki adója 37 egész 7 század dinárról 42 dinárra emelkedik, míg a dohányárúé 33-ról 43 dinárra. A képviselők közül erre a javaslatra 135-en szavaztak igennel. Elfogadták a 2012-es költségvetés módosítását is. Erre a napirendi pontra 135-en szavaztak igennel, 36-an ellene, 16-an pedig tartózkodtak. Az igennel szavazók jelentős változást várnak a költségvetési törvény és a pénzügyi jogszabályok módosításától. A 2012-es költségvetés módosítása után 203 milliárd 600 millió dináros hiánnyal számolnak. A képviselők abban bíznak, hogy a módosításoknak köszönhetően 10 milliárd dinárral több jut a mezőgazdaság támogatására is.   Parlament előtt a költségvetés módosítása  2012.09.25. 08.04 Ma folytatja rendkívüli ülését a szerbiai köztársasági parlament. A képviselők egyebek mellett a költségvetés újraütemezéséről és az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokról szavaznak. A felsőoktatási törvény módosítása is napirenden szerepel. A parlament a munkát 11 órakor kezdi meg.
parlament

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.