Ugrás a tartalomra
FoNet

A pártközi párbeszédben résztvevő EP-s közvetítők szerbiai vezetőkkel tárgyaltak

2022.01.28
21:21
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić államfő a pártközi párbeszédben résztvevő európai parlamenti közvetítőkkel, Tanja Fajonnal, Vladimir Bilčikkel, Knut Fleckensteinnel és Eduard Kukannal találkozott.

Megvitatták a közelgő szerbiai választásokat, valamint a koszovói szerbek szavazati jogaival kapcsolatos nehézségeket. A szerb köztársasági elnök rámutatott azokra az akadályokra, amellyel a prištinai hatóságok minden demokratikus normával és európai értékkel ellentétben megpróbálják megfosztani a koszovói szerbeket attól, hogy éljenek szavazati jogukkal az áprilisi választásokon.

A közvetítőket a szerb miniszterelnök is fogadta, majd a köztársasági parlament elnökével is egyeztettek. Ivica Dačić mellett a parlamenti pártok és az ellenzék képviselőivel is találkoztak a közvetítők.

Szerbia
választások
párbeszéd
Ivica Dačić
Aleksandar Vučić
Ana Brnabić

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.