Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Bővülnek a kisebbségek jogai Szerbiában

2018.06.12
12:26
2024.03.19
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
A nemzeti közösségek jogérvényesítése szempontjából fontos törvénymódosító javaslatokról tárgyal a köztársasági parlament.

Valamennyi a helyi önkormányzati és államigazgatási minisztérium hatásköréhez tartozik. Köztük van a nemzeti tanácsokról szóló jogszabály módosítása is. A képviselők tárgyalnak még a helyi közösségek helyzetéről és a bankkormányzó megválasztásáról is. Utóbbi posztra Jorgovanka Tabaković mostani kormányzót jelölték.

Bővülnek a kisebbségek jogai Szerbiában. Ezt mondta felszólalásában Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség - Demokratikus Cselekvés Párt köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerint a mostani változások a kisebbségi jogérvényesítés szempontjából fontosak. A nemzeti tanácsok jogi státuszával és hatáskörével, valamint a kisebbségi jogokat érintő többi törvénymódosítási javaslat elfogadásával új megoldások születnek - mondta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Ezek a törvényjavaslatok a nemzeti kisebbségek helyzetének javulását jelentik Szerbiában. A négy törvényjavaslat közül néhány tartalmaz új megoldásokat, és egyes jogok kibővítését, valamint néhány törvényjavaslat csak pontosítja azokat a rendelkezéseket, amelyek eddig is a jogi rendszerünk részét képezték.”

nemzeti közösségek
parlament
törvény

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű