Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Pásztor Bálint: Bővülnek a kisebbségek jogai Szerbiában

2018.06.12
12:26
2018.06.12
16:38
Forrás
Szerbiai RTV
A nemzeti közösségek jogérvényesítése szempontjából fontos törvénymódosító javaslatokról tárgyal a köztársasági parlament.

Valamennyi a helyi önkormányzati és államigazgatási minisztérium hatásköréhez tartozik. Köztük van a nemzeti tanácsokról szóló jogszabály módosítása is. A képviselők tárgyalnak még a helyi közösségek helyzetéről és a bankkormányzó megválasztásáról is. Utóbbi posztra Jorgovanka Tabaković mostani kormányzót jelölték.

Bővülnek a kisebbségek jogai Szerbiában. Ezt mondta felszólalásában Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség - Demokratikus Cselekvés Párt köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerint a mostani változások a kisebbségi jogérvényesítés szempontjából fontosak. A nemzeti tanácsok jogi státuszával és hatáskörével, valamint a kisebbségi jogokat érintő többi törvénymódosítási javaslat elfogadásával új megoldások születnek - mondta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Ezek a törvényjavaslatok a nemzeti kisebbségek helyzetének javulását jelentik Szerbiában. A négy törvényjavaslat közül néhány tartalmaz új megoldásokat, és egyes jogok kibővítését, valamint néhány törvényjavaslat csak pontosítja azokat a rendelkezéseket, amelyek eddig is a jogi rendszerünk részét képezték.”

nemzeti közösségek
parlament
törvény

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű