Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A koszovói kérdés egész Szerbia ügye

2019.05.27
21:41
2019.05.28
11:58
Forrás
Pannon RTV
Mindenki számára világos, hogy hogyan harcol Koszovóért, az ott élő szerbekért, ezért a VMSZ-DCSP képviselőcsoport támogatja ebben a kormányt és az elnököt.

Az egyetlen dolog amit elvárnak, hogy ez a harc őszinte legyen, legalább annyira őszinte, mint amilyen őszinte volt ma Aleksandar Vučić felszólalása - jelentette ki Pásztor Bálint. A VMSZ-DCSP képviselőcsoport frakcióvezetője leszögezte, a koszovói kérdés egész Szerbia ügye. Elmondta, szerinte nem hasonlítható össze a koszovói szerb közösség helyzete a vajdasági magyar közösség helyzetével. Ennek pedig az oka az, hogy a vajdasági magyaroknak nem kell 2019-ben a biztonságukat félteni - mondta felszólalásában Pásztor Bálint, és hozzátette, június 4-én lesz 99 éve, hogy aláírták a trianoni békeszerződést. 99 év múlt el attól a pillanattól, hogy a vajdasági magyarok a Szerb Királyság, a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság lakosai lettek, majd Jugoszlávia különböző formáiban éltek, végül Szerbia állampolgáraivá váltak. Nem mindig volt a helyzet ilyen, mint ma.

Pásztor Bálint, köztársasági frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Teljes egészében támogatjuk a szerb kormányt minden koszovói szerbeknek nyújtott támogatásban, legyen az érzelmi vagy anyagi támogatás. Ahogyan északon, úgy délen is. Tehát a részünkről soha nem fogják azokat a mondatokat hallani, mint egyes szervezetek vezetőitől, hogy úgy mondjam csak nevében szerb pártok részéről Szerbiában - miért adnak annyi pénzt a koszovói szerbeknek? Mi ezeket a támogatásokat teljes egészében támogatjuk, támogassák csak a projekteket, erősítsék meg a szerb közösséget Koszovóban, ez az érdeke Szerbiának, ez az érdeke az ottani közösségnek, ez az érdeke a vajdasági magyaroknak, és teljes egészében támogatjuk az ilyen jellegű politikát.”

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.