Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A lakosoknak jobb élet kell, nem behívók

2019.02.28
21:53
2019.02.28
22:04
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ nem támogatja a tartalékosok kiképzését.

A Védelmi Minisztérium közleménye szerint a tartalékos behívók azokra a 30 évnél idősebb személyekre vonatkoznak, akik nem töltötték le rendes katonai szolgálatukat. A Szerb Katonaság szükség szerint ezen férfiak közül néhány százat alapfokú kiképzésre küld, hogy alapvető katonai ismeretekre tegyenek szert, amelyet természeti katasztrófák idején is hasznosítani lehet. Az idén két ilyen kiképzést terveznek, májusban és novemberben.

Vajdaságban még nem küldtek ki ilyen behívókat – mondta Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti frakcióvezetője, majd hozzátette, ők nem támogatják a tartalékosok kiképzését. „A Vajdasági Magyar Szövetség a leghatározottabban elítéli a tartalékosoknak a behívását. Ez egy törvényes lehetőség, évek-évtizedek óta az, de úgy gondoljuk, hogy most 2019-ben ennek nincs itt az ideje, és az ország védelmi kapacitásainak növelése, valamint a természeti katasztrófák elleni küzdelem folyamatában semmit nem tenne hozzá az, ha a 30-65 éves embereket behívnák. Ennek az országnak azt kell lehetővé tennie, hogy az emberek itt éljenek, jól éljenek, nem pedig azt, hogy újra behívókról, kék borítékokról, mozgósításról beszéljünk, hiszen ennek semmiféle oka nincs.”

behívó
mozgósítás
tartalékosok
kiképzés

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű