Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A magyar kormány napi szinten érezhető támogatást biztosít

2019.06.03
14:10
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
A magyar kabinet hajlandósága mellett szükség volt egy erős vajdasági magyar érdekképviseletre, ami a Vajdasági Magyar Szövetség képében mutatkozik meg - tette hozzá a politikus.

Fontos szimbolikus lépés, hogy Magyarország parlamentje majd megszavazza, hogy 2020 legyen a nemzeti összetartozás éve. A magyar kormány azonban nem csupán szimbolikus gesztusokban gondolkodik, hanem napi szinten érezhető támogatást biztosít - mondta a Szabadkai Magyar Rádiónak Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője Budapesten, Ferencváros önkormányzatának nemzeti összetartozás napi eseményén tartott beszédet. Elmondta: a magyar nemzetpolitika eredménye, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig minden külhoni magyart támogatnak, babakötvények, óvodai támogatás, ösztöndíjprogramok, falugondnoki program és gazdaságfejlesztési program formájában. Ahhoz azonban, hogy ez a rendszer megvalósulhatott, a magyar kabinet hajlandósága mellett szükség volt egy erős vajdasági magyar érdekképviseletre, ami a Vajdasági Magyar Szövetség képében mutatkozik meg - tette hozzá a politikus.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Az elmúlt három évben 38,2 milliárd forint támogatásról beszélhetünk a Prosperitati Alapítvány támogatási rendszerének köszönhetően, a nemzetpolitika megvalósulásaként. Ami 75 milliárd forint befektetést generált. Erre úgy kerülhetett sor, hogy mi otthon konkrét tervet dolgoztunk ki, hogy mi szükséges a vajdasági magyarság megerősödéséhez, gazdasági erősödéséhez.”

Prosperitati
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.