Ugrás a tartalomra
Pannon RTV, Archívum

Pásztor Bálint: A magyar kormány napi szinten érezhető támogatást biztosít

2019-06-03
14:10
2019-06-03
16:56
Forrás
Pannon RTV
A magyar kabinet hajlandósága mellett szükség volt egy erős vajdasági magyar érdekképviseletre, ami a Vajdasági Magyar Szövetség képében mutatkozik meg - tette hozzá a politikus.

Fontos szimbolikus lépés, hogy Magyarország parlamentje majd megszavazza, hogy 2020 legyen a nemzeti összetartozás éve. A magyar kormány azonban nem csupán szimbolikus gesztusokban gondolkodik, hanem napi szinten érezhető támogatást biztosít - mondta a Szabadkai Magyar Rádiónak Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője Budapesten, Ferencváros önkormányzatának nemzeti összetartozás napi eseményén tartott beszédet. Elmondta: a magyar nemzetpolitika eredménye, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig minden külhoni magyart támogatnak, babakötvények, óvodai támogatás, ösztöndíjprogramok, falugondnoki program és gazdaságfejlesztési program formájában. Ahhoz azonban, hogy ez a rendszer megvalósulhatott, a magyar kabinet hajlandósága mellett szükség volt egy erős vajdasági magyar érdekképviseletre, ami a Vajdasági Magyar Szövetség képében mutatkozik meg - tette hozzá a politikus.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Az elmúlt három évben 38,2 milliárd forint támogatásról beszélhetünk a Prosperitati Alapítvány támogatási rendszerének köszönhetően, a nemzetpolitika megvalósulásaként. Ami 75 milliárd forint befektetést generált. Erre úgy kerülhetett sor, hogy mi otthon konkrét tervet dolgoztunk ki, hogy mi szükséges a vajdasági magyarság megerősödéséhez, gazdasági erősödéséhez.”

Pásztor Bálint
Prosperitati
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.